Dezvoltare prin inovare!
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie – ICECHIM
Formular De Contact:
Materialele compozite sunt proiectate în scopul tratării apei sau suprafețelor contaminate cu diferite specii chimice rezultate din procese de finisare a materialelor textile, a producerii materialelor peliculogene sau particule toxice (oxizi de azot, oxizi de sulf). Materiale nanocompozite pe bază de dioxid de titan sensibilizat spectral au rol de catalizator în procese fotochimice de distrugere a contaminanților în condiții de iluminare artificială sau naturală.
Tratarea apelor reziduale, uzate sau contaminate cu substanțe organice sau anorganice, întrucât este demonstrat faptul ca apa este principalul vector prin care se propagă contaminarea de la sursa poluatoare. Activitățile industriale fiind recunoscute ca principalele surse de contaminare a apelor.
Combaterea poluării reprezintă unul dintre domeniile în care și-au găsit aplicație sistemele fotocatalitice. Procesele fotochimice în care se utilizează fotonii din radiația solară, din surse artificiale de lumină sau din sisteme energetice mixte sunt utilizate pe scară tot mai largă mai ales pentru tratarea apelor reziduale, uzate sau contaminate cu substanțe organice sau anorganice. În această tehnologie sunt incluse metode de obținerea de materiale fotocatalitice bazate pe TiO2 sensibilizate cu oxid de grafenă folosind metode chimice, urmate de înglobarea materialelor în peliculogene stiren-acrilice pe bază de apă.
MATERIALE PELICULOGENE HIDROSOLUBILE CU EFECT FOTOCATALITIC LA IRADIERE CU LUMINĂ NATURALĂ SAU ARTIFICIALĂ ȘI PROCEDEU DE OBȚINERE A ACESTORA. Autori: Rădițoiu Valentin, Rădițoiu Alina, Raduly Florentina Monica, Wagner Luminița Eugenia, Ispas Georgiana Cornelia, Purcar Violeta, Manea Raluca. Cerere de brevet de invenție OSIM: A 2020-00571
Formular De Contact: